Powered by KultuNaut

Oplev Greve

De Goder Vi Har
Hvor: Mosede Fort, Danmark 1914-18 , Mosede Strandvej 87A, Greve
Hvornår: Lørdag den 31. august 2019, kl. 13.
Afstand:
Pris: (Fri entré)

Forestillingen er en slags collage-fortælling sat sammen af en række vidt forskellige scener, der alle består af rent kildemateriale fra 100 år tilbage - dramatiseret og levendegjort på kreative og overraskende måder. Som tilskuer bliver man dermed ikke trukket igennem et lineært handlingsforløb, men oplever livet i Danmark 1914-1918 fra alle mulige vinkler og gennem mange forskellige små historier - både de sjove og de triste. Mens vi går rundt under åben himmel i spændende afkroge af Det Mosede Fort og mærker historiens vingesus, mærker vi også den undtagelsestilstand, landet var i og ikke mindst det sammenhold og de omvæltninger, der skulle til for at holde Danmark mæt.

"De Goder Vi Har" fortæller historien om det lille land i den store krig - og om de enorme forandringer, krigen satte gang i, både på de helt store planer og på helt almindelige menneskers tallerkener.

Kampen om maden 1914-1918

Forestillingerne bygger på resultater fra forsknings- og formidlingsprojektet Kampen om maden 1914-1918, der er støttet af VELUXFONDENs museumsprogram. Her har vi gennem små to år haft fokus på, hvordan Danmark klarede sig gennem krigen gennem en omfattende fødevarehandel til begge sider i krigen og samtidig sørgede for, at danskerne støttede op om neutraliteten ved at de var sikre på, at der var mad nok til alle. Projektets formål har været gennem løbende vekslen mellem forskning og formidlingseksperimenter at skabe grundlag for engagerende formidlingsformer. At lade en gruppe af skuespillere i samarbejde med Skuespillerakademiet komme ind i forskningsværkstedet og frit omsætte denne viden i deres dramatiske udtryk er usædvanligt, både for skuespillere og for forskningen.

Selve arrangementet
Selve forestillingen foregår forskellige steder ude i fortområdet. Tilskuere skal have fodtøj og tøj på, der egner sig til at gå og stå rundt om spillerne. Der er således ikke tale om traditionelt teater, hvor publikum placeres på stole foran en scene.

Det er gratis at se forestillingen i år. Forestillingen starter ved, at vi samles foran indgangen til kasematten


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet