Powered by KultuNaut

Oplev Greve

Refshaleøen og Margretheholm
Hvor: AOF Greve , Gersagerparken 2-4, Greve
Hvornår: Søndag den 13. oktober 2019, kl. 11-16.
Afstand:
Pris: (Pris: 395 kr)

Befrielsesopgøret i efterkrigsårene. Efterfølgende (i 1951) blev 16 personer dræbt og 78 såret ved en voldsom eksplosion fra nogle miner, der var til reparation.

I dag er området under voldsom udvikling. Margretheholm er nu domineret af nyt byggeri, finansieret af danske pensionskasser. Rundt om Danmarks første hangar til vandflyvere flytter tusindvis af nye borgere ind. Vi ser også de fantasifulde husbåde langs Krudtløbsvej.

Refshaleøen er blevet trendy og mange nye mindre virksomheder flytter derud. Vi ser på sporene efter Melodi Grand Prix, som blev afholdt her i 2014, og hører også om det særegne gastronomiske miljø med smørrebrøds-specialisten Aamanns og med gourmet restauranten Amass, der har egen urtehave. I 2018 åbnede Noma med deres nye version af det nordiske køkken ved Søminedepotet og forlod deres lokaler på den Nordatlantiske Brygge med 2 stjerner i Michelin.

Vi slutter af ved Restaurant 56 grader, hvor vi skal smage en masse god mad
Prisen inkluderer byvandring, mad, vin, fadøl, kaffe og vand.

Arrangementet er ikke velegnet for gangbesværede. - Byvandring I et næsten ukendt hjørne af København K, skal vi opleve både uhyggelige og opbyggelige historier om et København under fortsat udvikling. Her - bagved Christiania - blev 30 mennesker henrettet efter befrielsesopgøret i efterkrigsårene. I dag er området under voldsom udvikling. Margretheholm er nu domineret af nyt byggeri og rundt om Danmarks første hangar til vandflyvere flytter tusindvis af nye borgere ind. Vi ser også de fantasifulde husbåde langs Krudtløbsvej. Refshaleøen er blevet trendy og mange nye mindre virksomheder flytter derud. Vi ser på sporene efter Melodi Grand Prix, og hører også om det særegne gastronomiske miljø. Vi slutter af ved Restaurant 56 grader, hvor vi skal smage en masse god mad. Prisen inkluderer byvandring, mad, vin, fadøl, kaffe og vand. Arrangementet er ikke velegnet for gangbesværede.
Hold: 191010 Mødested: Operaen, København K


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortet



Vis på kortet