I årene fra 1860 til udbruddet af 1. Verdenskrig udvandrede en ud af ti danskere. Langt størstedelen søgte lykken i Amerika. Hvad rejste de væk fra? Hvad håbede de at finde? Hvordan blev deres nye tilværelse i det fremmede efter ankomsten til New York?
Den danske udvandring til Amerika er et spændende stykke Danmarkshistorie, der kaster lys over forandringer i datidens danske samfund. Foredraget stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel samt drømmen om og troen på en bedre tilværelse på den anden side af Atlanten.
Om Christian Friis
Christian Friis er uddannet cand.mag. i Idéhistorie og Indienskundskab fra Aarhus Universitet. Han er tilknyttet Askov Højskole som underviser og som kursus- og rejseleder på højskolens rejsekurser
I en lang række år har Christian Friis virket som underviser, rejseleder og foredragsholder og har afholdt mange hundrede foredrag overalt i landet på steder som Folkeuniversitetet, biblioteker og højskoler, oplysningsforbund og menighedsråd, Ældre Sagen, OK-Klubben og mange flere. Foredragene har omhandlet historie og samfund, kunst, musik eller litteratur.
Som rejseleder har Christian Friis arbejdet for flere af de største danske rejsebureauer. Rejserne er gået til mange lande i Asien samt til USA, Rusland, Israel, Marokko og en lang række europæiske lande - heriblandt mange rejser med koncerter og opera som tema
"Foredraget "Drømmen om Amerika - den danske udvandring til USA" var en fantastisk tur gennem udvandringshistorien. En meget veloplagt og utroligt vidende Christian Friis kom rundt i alle hjørner og gav os et indblik i en del af vores historie, som vi kun vidste lidt om i forvejen.
Vi kan stærkt anbefale Christian Friis til alle, der gerne vil vide lidt mere. Det kan kun blive en succes."
Erik Sorth, Rougsø Folkeuniversitet
Underviser: Christian Friis
Hold: 0309