Powered by KultuNaut

Oplev Greve

I skyggen - De første kvindelige fotografer
Hvor: Greve Museum , Bækgårdsvej 9, Greve
Hvornår: Torsdag den 22. juni til søndag den 22. oktober 2023, Tirsdag - Fredag kl. 11-15. Lørdag - søndag kl. 11-16.
Afstand:
Pris: Entré: 60 kr

"I skyggen - De første kvindelige fotografer" er en fotoudstilling, der tager dig med tilbage til en tid, hvor fotografi var en ny opfindelse, og kvinder havde kun lige fået adgang til dette nye medium.

Udstillingen udforsker de kvindelige fotografer, der arbejdede i skyggen af deres mandlige kolleger og sjældent har fået den anerkendelse, de fortjener.

De første kvindelige fotografer kommer i særudstillingen "I skyggen" i fokus og frem i lyset. Fotoudstillingen, som er produceret af Museum Østjylland, fortæller historien om de første kvindelige fotografer fra Danmark, Island og Færøerne.

Titlen "I skyggen" refererer til, at de kvindelige fotografer bogstaveligt talt arbejdede i skyggen bag kameraet, men refererer også til, at kvinderne ofte stod i skyggen af deres mandlige kolleger og endda i nogle tilfælde måtte arbejde under deres ægtemands navn.

Udstillingen er produceret som en vandreudstilling og har været vist på en række danske museer, og har desuden været vist i både Island og Færøerne.

Greve Museum er det eneste sjællandske museum, som kommer til at vise udstillingen.

Kvinderne rejste ud
Udstillingen viser, at kvinder var toneangivende inden for den tidlige danske, islandske og færøske fotokunst. Den dokumenterer også, at de kvindelige fotografer arbejdede under yderst forskellige kommercielle og praktiske forhold - ikke alene i Danmark, Island og Færøerne, men også i Amerika og Dansk Vestindien.

Kvinderne dokumenterede arbejdsliv, fritidsliv og hjemmeliv blandt randrusianske håndværkere, nordjyske fiskere, amerikanske indianere og islandske bønder, samtidig med at de fotograferede naturen og byerne, som omgav dem.

Udstilling for hele familien
Udstillingen henvender sig til hele familien og byder på et historisk, kønspolitisk og æstetisk indhold og masser af umiddelbare lettilgængelige oplevelser for alle.

Med et gennemgående børnespor og hands-on-aktiviteter er det muligt for børn og unge at gå på opdagelse i hele udstillingen. Du kan blandt andet besøge vores fotoatelier, hvor du kan lade dig fotografere anno 1900.

Der er til udstillingen udgivet et rigt illustreret katalog til alle, som vil vide mere om de første kvindelige fotografer og til alle dem, der vil tage et minde med hjem.

Udstillingen er muliggjort med støtte fra A.P. Møller Fonden, Nordisk Kulturfond, Knud Højgaards Fond, Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde og Randers Kommune.


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet