Powered by KultuNaut

Oplev Greve

One Life
One Life
Hvor: Nordisk Film Biografer Waves, Over Bølgen 20, Greve
Hvornår: Onsdag den 10. juli 2024, kl. 12 & 17.Filmen 'One Life' er et historisk drama om den virkelige historie om Nicholas Winton, der reddede 669 børn fra nazisterne i månederne op til 2. verdenskrig.

Oscar-vinderen Anthony Hopkins kan ses i rollen som Nicholas Winton, der i december 1938 rejste til Prag, hvor han med egne øjne så de mange familier, der var flygtet fra nazisternes forfølgelse i Tyskland og Østrig.

Halvtreds år senere, i 1988, plages Nicky af en vedvarende skyldfølelse over de børns skæbne, som han ikke kunne bringe i sikkerhed i England.

Først da han deltager i et tv-program, hvor han bliver overraskes af nogle af de overlevende børn - nu voksne - kan han langt om længe finde ro i den sorg og skyld, som han har båret med sig gennem fem årtier.

Filmen er baseret på bogen 'If It's Not Impossible...', der er skrevet af Nickys datter, Barbara Winton, der i 2014 blev udgivet i anledningen af hans 105 års fødselsdag.

Hopkins leder det erfarne ensemble, der inkluderer Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce og Johnny Flynn, som alle er en del af at give liv til denne sande fortælling


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet